Batem Canada!

Echipa5[14]
Astazi e o zi cu o miza mare pentru rugbyul romanesc. Romania intalneste Canada in cel de-al treilea meci la Cupa Mondiala de Rugby din Anglia. Unii dintre noi spun ca, de fapt, pentru Stejari, cupa mondiala de-abia acum incepe. Si aceasta, culmea, dupa ce am jucat deja impotriva Frantei si Irlandei.

Da, de acord, pentru Romania cea mai importanta competitie rugbystica a planetei de-abia acum incepe. Inca de acum ceva timp, federatia anunta ca obiectivul oficial este acela de a se obtine doua victorii in grupa, victorii care ne-ar califica in mod direct la viitoarea editie a competitiei din 2019, in Japonia. Si, sigur, calculele hartiei arata ca echipele Canadei si Italiei pot fi candidatele noastre pentru a obtine cele doua victorii. Insa, pe teren, aceste calcule nu se potrivesc intotdeauna.

Ultimele doua partide ne dau sperante ca baietii nostri pot invinge astazi Canada, chiar daca nu am invins niciodata aceasta echipa la precedentele editii ale competitiei. Despre partida cu Franta am scris, despre cea cu Irlanda o sa zic acum doua-trei vorbe inainte de a trece la subiect.

Cu Irlanda statisticile nu arata la fel de bine ca si la meciul anterior dar asta se datoreaza, in principal, valorii mai ridicate a adversarului, Irlanda fiind detinatoarea titlului Six Nations in ultimii doi ani consecutivi in ceea ce reprezinta cel mai important turneu de pe continentul european. Toate cifrele acestei partide sunt in defavoarea noastra, inclusiv gramezile castigate (care sunt punctul nostru forte, fara discutie). La acest ultim capitol, Irlanda ne-a invins cel mai strans, insa 5 la 3 pentru ca scorul inscris pe tabela la finalul jocului a fost de …-…, dupa cum se stie.

Insa, ceea ce a contat cu adevarat, a fost atitudinea jucatorilor romani din teren. Am descoperit aceeasi determinare, aceeasi incrancenare si aceeasi concentrare ca in primul meci, cel cu Franta si aceasta e tot ce conteaza. Cu o asemenea atitudine suntem increzatori in baietii nostri.

Meciul a fost unul frumos, cu multe eseuri, mai ales de partea irlandeza. Am marcat si noi,din nou, un eseu, de data aceasta prin veteranul Ovidiu Tonita pentru care Cupa Mondiala s-a incheiat dupa o accidentare. Am creat momentul turneului cu cererea in castaorie a lui Surugiu. S-a doborat recordul de asistenta la un meci de rugby la Cupa Mondiala, peste 89.000 de spectatori. Sigur, intr-o majoritate covarsitoare veniti imbracati in verde. Dar le-am facut fata cu brio in trbune, asa cum o sa se intample si astazi, cu Canada, chiar daca numarul suporterilor romani care au mai ramas in Anglia a scazut drastic dupa primele doua partide.

Meciul de astazi pune fata in fata doua echipe cu maniere de joc total diferite. Canada, cu o inaintare mai supla, mai mobila, etaleaza un joc deschis, dinamic si rapid, antrenorul neo-zeelandez mizand pe jocul de trei-sferturi. De partea cealalta, echipa Romaniei se va baza, ca si pana acum, pe contributia pachetului de inaintare etaland un joc mult mai oportunistic, in forta.

Cu echipa Canadei ne-am intanit de 5 ori in istorie, balanta in acest moment aratand 3 victorii in dreptul Romaniei si 2 in dreptul canadienilor. Formula de start a echipei noastre este din nou schimbata, acest fapt aratand inca o data preferinta antrenorului Lynn Howells pentru schimbarea garniturii de la meci la meci.

Suporterii romani se intalnesc, ca de obicei, inainte de orice meci de la Cupa Mondiala,de data aceasta in Victoria Park la Fanzone pentru a pleca apoi impreuna spre stadion. Tot asa, in tara, suporterii ramasi se intalnesc in mai multe puburi pentru a sustine echipa nationala. Fire Club este locul pe care il recomandam pentru vizionarea alaturi de alti reprezentanti ai Club 16. Dar, indiferent de locul in care ne aflam: pe stadion in Leicester, in vreun pub din Anglia sau intr-un altul din Romania sau, pur si simplu, in fata televizoarelor, cu totii suntem alaturi de Stejari astazi, de la 18.45, ora Romaniei.

Hai Romania! Hai Stejarii!

Batem Canada!

One Reply to “Batem Canada!”

  1. Pingback: Batem Canada! — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*