Debut cu dreptul in Rugby Europe Championship!

DascaluEseuPortugaliaSambata 7 februarie 2015, Stejarii au debutat cu dreptul in Portugalia, contra Los Lobos cu un scor entuziasmant, 37 – 10, patru eseuri marcate si implicit punct bonus ofensiv.

Cel mai imbucurator lucru din acest meci cred ca este faptul ca scorul a fost clar in favoarea Stejarilor si a fost obtinut punct bonus ofensiv in fata unei echipe cu care nu ne-a fost usor in ultimii ani. Nu s-a sesizat foarte multe absenta unor Stejari de baza iar cei care i-au inlocuit, in ciuda lipsei de meciuri din ultimul timp, s-au achitat cu brio de sarcina pe care au avut-o. pozaarticolUrsache

In celelalte meciuri ale Rugby Europe Championship, noua denumire a Cupei Europene a Natiunilor dupa scimbarea denumirii FIRA-AER in Rugby Europe, au fost de asemenea doua victorii clare are favoritilor.

In Germania, Georgia a dispus de echipa gazda cu un scor fluviu, 8 – 64 pentru oaspeti dupa un inceput mai lent. Germania nu pare sa se ridice la nivelul Belgiei si desi georgienii au jucat cu o echipa foarte tanara, nu au avut probleme in a se impune in fata germanilor. De remarcat debutul lui Lobjanidze (Armia Tiblisi) la demi, un jucator de 18 ani. De asemenea, au aliniat alti jucatori tineri precum fundasul Aptsiauri (22 ani, Aia Kutaisi) care insa nu a facut un meci foarte bun, avand multe decizii discutabile si fiind nesigur la baloanele inalte sau aripa Khutsishvili (22 ani, Kochebi Bolnisi), care a marcat si un eseu.

Iata cum s-au marcat punctele:

Germania : 1 eseu Liebig – 1 drop gol Te Huia
Georgia : 10 eseu, Zhvania (3), eseuri penalizare (2), Todua (2), Khmaladze, Nemsadze, Khutsishvili – 7 transformari Khmaladze (4), Malaguradze (3)

Pentru cei care vor sa urmareasca intreg meciul, este disponibil mai jos.

In celalat meci, Spania a dispus acasa de Rusia cu scorul de 43 – 20, punctele fiind marcate astfel:

Spania : 7 eseuri Recuerda, Heredia, Martin (2), Poggi, Villanueva, Nava – 4 transformari Snee (4)
Russia : 2 eseuri Ostrikov, Galinovsky – 2 transformari Kushnarev (2) – 2 lovituri de pedeapsa Kushnarev (2)

Spaniolii au dominat copios partida si s-au impus fara mari probleme fiind ajutati in mod deosebit de aportul unor jucatori care evolueaza in Franta, la cluburi precum Massy, Bayonne, Montauban, Biarritz, Bordeaux-Begles si care au fost, incepand din acest sezon, rechemati la nationala. S-au remarcat in special pe jocul pe trei sferturi si Stejarii nu vor avea un meci usor saptamana viitoare la Cluj-Napoca si vor trebui sa fie mai atenti ca in meciul cu Portugalia.Galpozaarticol

Urmatorul meci, cel cu Spania, se va desfasura pe Cluj Arena, 14 Februarie, ora 15:00 si speram ca suporterii romani vor fi prezenti in numar cat mai mare pe frumoasa arena clujeana, pentru a-si incuraja favoritii.

Hai Romania!!pachetulpozaarticol Hai Stejarii!!

Multumim pentru permisiunea de a folosi fotografiile domnului Mario Januario, iata aici pagina unde se pot gasi mai multe fotografii de la meciul cu Portugalia:

https://www.facebook.com/Mario.Januario.Fotografia

 

One Reply to “Debut cu dreptul in Rugby Europe Championship!”

  1. Imi place sportul acesta si as vrea sa am mai mult timp sa merg si sa sustin echipele noastre. Din pacate imi fac timp prea rar sa ajung pe stadion. Bravo baietilor si sa aiba cat mai multa bafta pe viitor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*