Lupii au muscat a doua oara din italienii de la Calvisano

Florin Vlaicu - jucatorul meciuluiSambata, 19 octombrie, selectionata Lupilor Bucuresti au invins Calvisano Rugby cu 37 la 15 in al doilea meci al grupei 3 din AMLIN Challenge Cup dupa un meci care a incantat suporterii aflati in tribune.

Dupa infrangerea din primul meci acasa, contra celor de la Newcastle Falcons, Lupii Bucuresti au intrat decisi sa obtina primul succes din aceasta editie a competitiei. Ne-am adunat si de aceasta data in tribuna, alaturi de colegii din Club 16, pentru a-i incuraja pe baietii, increzatori in ei ca pot repeta evolutia buna din anul precedent cand am invins campioana Italiei (la acel moment), stabilind o diferenta-record de puncte pentru echipa romaneasca in Challenge Cup: 42-27.

O zi frumoasa si insorita prevestea parca finalul fericit pentru noi. Insa, dupa fluierul de start, Lupii au inceput destul de ezitant, dandu-le prilejul italienilor sa se desprinda la 6-0 dupa primele 10 minute prin intermediul lui Haimona, cel care avea sa devina, la finalul jocului, cel mai important marcator de lovituri de pedeapsa din Challenge Cup, dupa primele doua etape. Doar piciorul lui Vlaicu ne tinea in joc, Americanul reusind sa fructifice penalitatile dictate de arbitru. Important era insa ca nu mai pierdeam tusele, ca in partida precedenta, si ca reuseam sa ne aparam la fel de bine ca impotriva Soimilor englezi. De cealalta parte insa, italienii il aveau la timona pe batranul vulpoi Griffen, jucator de clasa mondiala care prindea orice balon care trecea de prima bariera a apararii si nu gasea tusa, dupa care identifica imediat solutia cea mai potrivita pentru a-si repune echipa in atac. Dar si noi il aveam pe Calafeteanu, la a doua partida in postura de uvertura si care, alaturi de Surugiu, incerca mult mai multe variante in comparatie cu partida precedenta. Jocul nostru a inceput sa varieze mai mult, iar rezultatul a fost eseul reusit de acelasi Vlaicu, dupa pasa lui Fercu, chiar pe finalul primei reprize.

De data aceasta, noi am fost cei care am intrat la vestiare cu increderea data de un eseu inscris pe final. Repriza a doua a aratat o echipa a Lupilor aflata permanent in atac, in cautarea unui nou eseu. Incercarile, in numar de doua, au rasplatit efortul colectiv si au venit prin intermediul lui Poparlan si a lui Paula Kinikinilau, cel din urma aflandu-se la prima reusita de acest gen in tricoul Lupilor, dupa cele reusite in campionat ca jucator al RCM Timisoara.

Scorul final, 37-15, a fost elocvent pentru desfasurarea jocului, singura amaraciune a fost legata de faptul ca nu a mai fost timp suficient sa reusim sa marcam un eseu, pentru a obtine punctul-bonus ofensiv, repetand astfel performanta din anul anterior. Insa nu e o problema mare, mai ales datorita faptului ca rezultatele din celelalte jocuri fac destul de incurcate calculele acestei grupe. Juctaorul meciului a fost, indiscutabil, Florin Vlaicu, cel caruia i-a iesit orice in fata betelor si care a inscris si eseul din finalul primei parti.

Dupa primele doua etape, cu 5 puncte obtinute in urma unei victorii si unei infrangeri cu punct-bonus defensiv, Bucharest Wolves se afla pe pozitia a treia, la egalitate de puncte cu Newcastle Falcons, pe primul loc aflandu-se Brive cu 6 puncte, iar ultima pozitie fiind ocupata de Calvisano cu 2 puncte. Asa cum arata acum lucrurile, orice se poate intampla pana la final, astfel incat noi putem spera in continuare, cel putin atata vreme cat calculele hartiei ne permit sa facem asta.

Urmatorul meci al selectionatei Lupilor va fi in 10 decembrie, din nou acasa pe stadionul “Arcul de Triumf”, in fata mult mai titratei echipe franceze Brive.
Dar pana atunci ne vom concentra pe partidele-test din noiembrie, in fata unor puternice natiuni rugbystice ca cele ale Tonga, Fiji sau Canada.
Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*