Campania #sanecunoastemstejarii

19238163_1693615100653474_1772161008020291210_o
Pe tot parcursul verii am derulat pe pagina noastra de Facebook o campanie pe care am denumit-o #sanecunoastemstejarii din dorinta de a-i face cunoscuti pe acesti baieti minunati din echipa nationala de rugby a Romaniei. Am inceput cu Luke Samoa care tocmai era pus pe liber de Stiinta Baia-Mare la acel moment si am simtit nevoia sa-l incurajam in incercarea de a-si gasi o noua echipa si am terminat cu Fercu, cel care si-a sarbatorit marti ziua de nastere. Feedbackurile primite au fost foarte bune si ne-am dat seama inca o data de cat de mare nevoie de publicitate are rugbyul romanesc si echipa nationala. Asa ca am pus si noi umarul, cum am putut, la aceasta intreprindere.
Am prins in prezentarea noastra toti jucatorii care au fost selectionati intr-un meci oficial macar o data in ultimii doi ani si am luat ca borne Cupa Mondiala din 2015 si ultimul meci cu Brazilia. Nu i-am prins pe cei care s-au retras deja (ex. Tonita sau Paulica Ion) si nici pe cei care inca mai activeaza dar nu au mai fost in vederile selectionerului Lynn Howells in acesti ultimi doi ani (ex. Gal, Dascalu, Carpo etc.) Daca am lasat pe cineva in afara, ne cerem scuze.
Acestia sunt Stejarii pe care ne bazam in incercarea de calificare la Cupa Mondiala din Japonia in 2019, la care se vor mai adauga probabil si cei care vor debuta in perioada urmatoare.

El este Luke Samoa.
Stejarul a transformat toate cele sapte incercari cat a fost pe teren in meciul de sambata cu Brazilia, chiar daca unele dintre ele din pozitii foarte dificile.
Prestatie remarcabila a celui care a jucat numarul 10.
Felicitari Lucky Luke si speram sa iti gasesti o echipa buna cat mai repede!

El este Ionica”!
Johan Van Heerden poate fi desemnat foarte usor cel mai bun Stejar al meciurilor-test din iunie.
Aparitie surprinzatoare in urma cu cativa ani in echipa Romaniei, sud-africanul naturalizat si-a castigat incet dar sigur un post de titular in linia a doua a nationalei.
Prestatie ireprosabila in toate cele trei meciuri, Johan a fost pe tot terenul, atat in atac, cat si in aparare. Ramane antologica acea cursa de cativa zeci de metri la Edmonton cand l-a servit perfect pe Lucaci pentru eseu.

El este Mihai Macovei, capitanul Stejarilor!
Revenit la inceputul anului dupa o accidentare care l-a tinut departe de teren mai bine de jumatate de an, Mac si-a indeplinit cu prisosinta atributiile in meciurile de anul acesta.
Acesta trage echipa dupa el, intervine in momentele cheie si ia deciziile pe teren. A ajuns la 75 de selectii pentru echipa nationala, dintre care mai bine de jumatate din postura de capitan fiind si unul dintre cei mai importanti marcatori de eseuri ai echipei.

El este Marius Simionescu.
Tanarul jucator al campioanei Timisoara Saracens s-a remarcat la loturile de juniori ale Romaniei culminand cu evolutia din recent incheiatul Campionat European U20 de la Bucuresti.Simi a fost titular in ultimul meci al echipei de seniori cu Brazilia pe postul de fundas si se anunta inca de pe acum drept unul dintre Stejarii de viitor ai Romaniei.
Mult succes pe mai departe!

El este Ionel Badiu.
Debutand in echipa nationala in 2014 la Nations Cup, cel poreclit „Irlandezul” s-a impus in scurt timp ca un jucator de baza in linia intai a nationalei Romaniei.
Este coleg cu Andrei Ursache la Carcasonne (n.a. – intre timp s-a transferat la Timisoara), iar in meciurile-test din iunie s-a evidentiat cu evolutia sigura, interventia salvatoare la DTH Van Der Merwe din postura de ultim aparator in meciul cu Canada ramanand antologica.

El este Marius Antonescu.
Jucatorul brailean de linia a doua si-a facut aparitia inca de foarte tanar in nationala Romaniei pentru care a strans deja 28 de prezente in tricoul cu frunza de stejar.
Marius s-a transferat anul acesta la Colomiers, echipa la care mai evolueaza Macovei si Turashvili si a evoluat in toate cele trei meciuri-test ale lunii iunie facand-o foarte bine.
Este una dintre certitudinile din lotul Stejarilor, la doar 24 de ani si ne bazam pe el in calificarea la Cupa Mondiala din 2019.

El este Andrei Gorcioaia.
Jucatorul de 29 de ani a fost una dintre revelatiile campaniei actuale de calificare la Cupa Mondiala si a meciurilor-test din iunie, cu o evolutie din ce in ce mai sigura, totul culminand cu un hat-trick in meciul cu Brazilia, performanta rar intalnita in rugby.
Evolueaza la Massy in campionatul francez si poate indeplini atat rolul de flanker, cat si cel de nr. 8 fiind un jucator de linia a treia complet.
Ne bazam pe puterea si siguranta sa pentru inca o prezenta la Cupa Mondiala.

El este Constantin Pristavita .
Puternicul pilier roman de doar 24 de ani a debutat in nationala Romaniei in 2013 contribuind din plin la calificarea pentru Cupa Mondiala din 2015, editie la care nu a mai participat.
Jucatorul echipei Baia-Mare este o prezenta constanta, in schimb, in meciurile din 2017, astfel incat ne bazam pe contributia sa la calificarea pentru Japonia 2019.
Cu un joc foarte solid in gramada, Coco se dovedeste a fi unul dintre cei mai puternici si penetranti Stejari si in jocul deschis, la fel ca in imagine. Linia intai e pe maini bune!

El este Valentin Poparlan.
Sportivul brailean de 30 de ani este un jucator de baza in nationala de rugby a Romaniei pentru care joaca deja de 10 ani.
Una dintre solutiile cele mai sigure si experimentate pentru linia a doua a Stejarilor, Popi isi inscrie frecvent numele si pe tabela prin marcarea de eseuri, ultima isprava de acest gen fiind in recentul meci impotriva Braziliei. Evolueaza pentru campioana Romaniei – Timisoara Saracens.
Ne bazam pe el pentru inca o participare la Cupa Mondiala.

El este Jack Cobden.
In 2009 disputa finala Campionatului Mondial U20 din Japonia in tricoul Angliei, tara sa natala, un meci pe care l-a pierdut in fata puternicii Noii Zeelande.
Dupa 10 ani, jucatorul de 28 de ani are ocazia sa revina pe pamant japonez odata cu echipa Romaniei la Cupa Mondiala din 2019.
Dupa o serie de accidentari si o aventura sud-americana, Jack a ales Romania si clubul CSM Bucuresti, impunandu-se rapid ca una dintre cele mai puternice si rapide aripi de trei-sferturi din Superliga.
Debutul pentru Stejari a fost anul acesta in victoria cu Belgia in care a facut un meci exceptional inscriind doua eseuri.
Ne bazam pe experienta si viteza sa in campania de calificare.

El este Florin Surugiu.
Este una dintre certitudinile lotului nationalei Romaniei pentru care a debutat acum 9 ani avand deja doua prezente la Cupa Mondiala.
Component al echipei Steaua, jucatorul de 32 de ani s-a remarcat in lumea rugbyului atat prin cererea inedita in casatorie de pe Wembley dupa meciul cu Irlanda din 2015, cat si prin baloanele de urmarire foarte eficiente, amintindu-ne de cel care a adus eseul lui Fercu in victoria cu Georgia din aceasta primavara sau cel care a generat cel mai frumos eseu al testelor din iunie, inscris de Tangimana Fonovai dupa doua off-loaduri consecutive.
Ne bazam pe cel poreclit „Rata” si ne dorim sa-l vedem participand la cea de-a treia Cupa Mondiala, in Japonia 2019.

El este Alexandru Tarus.
Sportivul brasovean a debutat pentru Stejari in 2013 si in cei patru ani s-a impus incet dar sigur ca unul dintre stalpii de baza ai liniei intai din gramada romaneasca.
In varsta de 28 de ani, Alexandru este campion european atat cu selectionata Stejareilor, in 2008, cat si cu selectionata Stejarilor in 2017, ambele titluri obtinute dupa confruntari cu Georgia. Evolueaza pentru clubul Sale Sharks in Premiership.
Ne bazam pe forta si pe spiritul sau de sacrificiu din teren pentru inca o calificare la Cupa Mondiala.

El este Sione Faka’osilea.
Centrul zimbrilor din Baia-Mare a debutat anul acesta pentru Stejari si s-a remarcat deja prin forta si fizicul impresionant: 1,89 m si 110 kg.
Fost international de rugby in 7 si rugby in 13 pentru tara sa natala, Tonga, jucatorul de 29 de ani este una dintre solutiile pe care ne bazam in jocul Stejarilor pe trei-sferturi fiind deopotriva creativ si percutant.
Cu siguranta va contribui la calificarea la Cupa Mondiala din 2019.

El este Ionut Dumitru.
Tanarul Stejar si-a facut debutul in echipa nationala inca din 2013 si a contribuit la calificarea pentru Cupa Mondiala din 2015, editie la care nu a mai participat insa.
Aripa Stelei in varsta de 24 de ani are insa ocazia sa participe in Japonia, la editia din 2019, pentru ca s-a impus deja drept una dintre cele mai viteziste si inventive solutii in jocul de banda pentru Stejari.
Ne bazam pe tineretea si ambitia sa intr-o noua campanie de calificare.

El este Andrei Ursache.
Este una dintre certitudinile nationalei Romaniei si evolueaza in campionatul francez ProD2, la clubul Carcassone.
Jucatorul de 33 de ani a debutat pentru Stejari in 2012 si are deja la activ participarea la Cupa Mondiala din 2015.
Cel poreclit Bubu este o piesa esentiala a liniei intai din nationala Romaniei si ne bazam 100% pe puterea si daruirea sa intr-o noua calificare la turneul final.

El este Sabin Stratila.
La doar 22 de ani, fundasul echipei Steaua are deja o prezenta in lotul Stejarilor la Cupa Mondiala din 2015, precum si cateva selectii in tricoul cu frunza de stejar, inclusiv meciul-test contra Japoniei din aceasta vara in care a fost titular.
Este una dintre promisiunile pentru viitor si ne bazam pe tineretea si dorinta sa de afirmare in calificarea la Cupa Mondiala din 2019.

El este Viorel Lucaci.
Actualul capitan al Stelei a debutat pentru Stejari in 2008 fiind unul dintre cei mai experimentati jucatori din lotul Romaniei.
Bucovineanul de 30 de ani evolueaza in linia a treia si s-a facut remarcat prin placajele sale necrutatoare (ca cele date celebrului Gorgodze in recenta victorie cu Georgia) dar si prin finalizarile sale cu eseu (cel mai recent fiind impotriva Canadei, la Edmonton, dupa o cursa epuizanta si pasa decisiva de la Van Heerden).

El este Tudorel Bratu.
Mijlocasul la gramada al clubului Dinamo este unul dintre noii veniti la echipa nationala.
Cu toate acestea, ilfoveanul de 26 de ani a fost prezent deja la Cupa Mondiala in 2015 unde a si debutat in meciul cu Italia.
Ne bazam pe contributia sa la calificarea pentru Japonia in 2019, Tudor fiind unul dintre jucatorii de viitor ai Stejarilor.

El este Alexandru Gordas.
Pilierul de doar 23 de ani al Stelei si-a facut debutul pentru Stejari inca de acum doi ani si a strans de atunci 11 selectii.
Alex este unul dintre jucatorii cei mai promitatori pentru viitorul nationalei Romaniei avand deja si o scurta experienta la Worcester Warriors in campionatul englez.
Ne bazam pe tineretea si dorinta sa de afirmare in calificarea pentru urmatoarele cupe mondiale.

El este Paula Kinikinilau.
In varsta de 30 de ani, jucatorul cu origini tongane al celor de la CSM Bucuresti si-a facut debutul pentru nationala Romaniei in 2015 avand deja la activ o prezenta la Cupa Mondiala din Anglia in tricoul cu frunza de stejar.
Puternicul centru (1,88 m si 105 kg) este printre primii jucatori naturalizati, el impunandu-se inca de la venirea in Romania drept una dintre solutiile cele mai bune pentru linia de trei-sferturi.
Ne bazam atat pe puterea sa de percutie, cat si pe creativitatea sa pentru inca o calificare a Stejarilor la Cupa Mondiala.

El este Vladuț Florin Popa .
Aparitie surprinzatoare in nationala Romaniei in urma cu un an, tanarul jucator al campioanei Timisoara Saracens are doar 21 de ani si se remarca inca de pe acum ca una dintre cele mai sigure solutii pentru viitor.
Vladut are 1,80 m si 99 kg, evoleaza pe postul de centru si si-a facut debutul pentru Stejari in victoria impotriva Statelor Unite din toamna anului trecut.
Ne bazam pe tineretea sa dar si pe experienta deja acumulata la o varsta asa frageda pentru calificarea la o noua cupa mondiala a nationalei Romaniei.

El este Andrei Radoi.
La 30 de ani, baimareanul este unul dintre jucatorii consacrati ai echipei nationale de rugby a Romaniei.
Campion al Romaniei, atat cu Baia-Mare, cat si cu Timisoara, a debutat pentru Stejari in 2008.
La 1,85 m si 107 kg, Andrei evolueaza pe pozitia de taloner la Timisoara Saracens. A jucat 2 ani si in campionatul englez la Ealing Trailfinders fiind unul dintre cei mai experimentati jucatori din actualul lot.
Deosebit de mobil, cu un foarte bun joc in camp si precis in tuse, Stejarul isi inscrie tot mai des numele si in randul marcatorilor de eseuri. Cea mai recenta performanta este reprezentata de cele trei eseuri inscrise in ultima partida contra Braziliei.
Ne bazam pe contributia sa esentiala intr-o noua participare la Cupa Mondiala din 2019.

El este Cristian Chirica.
Barladeanul de doar 20 de ani este dovada ca rugbyul romanesc produce in continuare jucatori valorosi. Evoleaza pe postul de flanker la vicecampioana Romaniei, CSM Stiinta Baia-Mare si impresioneaza deja prin fizicul sau: 1,91 m si 95 kg.
Capitan al nationalei Romaniei U20, Cristi este una dintre promisiunile de viitor ale Stejarilor debutand pentru echipa de seniori anul trecut in noiembrie, in victoria impotriva Canadei.
Ne bazam pe tineretea si setea sa de succes pentru mai multe calificari la cupele mondiale, de acum incolo.

El este Madalin Lemnaru.
Brasoveanul de 28 de ani evolueaza pe pozitia de aripa de trei-sferturi la Timisoara Saracens, echipa cu care a iesit campion al Romaniei in mai multi ani. Are 1,89 m si 95 kg.
Fost boxer, Madalin si-a construit in timp o cariera frumoasa in rugby, cu performante la selectionatele de juniori ale Romaniei, cu prezente in Challenge Cup si culminand cu doua participari la cupele mondiale din 2011 si 2015 alaturi de nationala stejarilor pentru care a debutat in 2009.
A fost chinuit in ultimii ani de accidentari peste care speram ca a trecut cu bine, ultima aparitie in tricoul galben fiind in mult-asteptata victorie impotriva Georgiei din martie.
Ne bazam pe viteza si cursele sale finalizate cu eseu intr-o noua calificare la Cupa Mondiala.

El este Stelian Burcea.
Este unul dintre veteranii nationalei Romaniei pentru care a debutat in 2006.
Pitesteanul de 33 de ani este campion al Romaniei cu Dinamo si Timisoara in mai multe randuri si evolueaza in acest moment ca flanker sau nr. 8 la CSM Bucuresti.
Stejarul a participat la doua editii ale Cupei Mondiale, Noua Zeelanda in 2011 si Anglia in 2015.
Accidentat de la inceputul acestui an, Stelu a suplinit perfect absenta capitanului Mihai Macovei anul trecut, impingand echipa de la spate inspre un nou titlu la World Rugby Nations Cup si in victoriile testelor din noiembrie impotriva SUA, Canada si Uruguay.
Ni-l dorim cat mai repede intors pe teren si ne bazam pe experienta sa intr-o noua incercare de calificare la Cupa Mondiala.

El este Jack Umaga.
Centrul de 33 de ani evoleaza pentru Timisoara Saracens cu care a iesit campion de mai multe ori. Are o experienta bogata evoluand inainte sa faca pasul spre Superliga in campionatele Noii-Zeelande si Japoniei.
A debutat in nationala Romaniei in 2016 intr-un meci din cadrul World Rugby Nations Cup.
Ruda prin alianta cu mult mai celebrul Tana Umaga, fostul capitan All Blacks, Jack are 1,82 m si 99 kg.
Ne bazam pe experienta sa la calificarea pentru Cupa Mondiala din Japonia 2019.

El este Eugen Capatana.
Produs 100% al scolii de rugby din Timisoara, sportivul de 31 de ani si-a legat toata cariera de echipa banateana cu care a iesit campion al Romaniei in mai multe randuri.
Talonerul are 1,80 m si 105 kg si a debutat pentru Stejari in 2012. A participat la Cupa Mondiala din Anglia in 2015 si a ramas celebru prin cursa de aproape 40 de metri din victoria cu Germania de anul trecut in care a evitat trei placaje consecutive si a pasat decisiv pentru eseul lui Lucaci.
Capa se recupereaza inca dupa o accidentare peste care ne dorim sa treaca repede si sa revina curand pe teren in tricoul cu frunza de stejar pentru a ajuta echipa intr-o noua calificare la Cupa Mondiala.

El este Vlad Nistor.
Bucovineanul de 23 de ani evolueaza in linia a treia a celor de la Albi in campionatul francez Pro D2 (n.a. – Albi activeaza in sezonul 2017-2018 in Federale 1)
Are 1,92 m si 105 kg si a debutat pentru Stejari in 2013, dupa ce a fost ani la rand capitanul nationalelor Romaniei U17, U18 si U19. A strans deja 22 de selectii dintre care jumatate ca titular si a reusit chiar si doua eseuri.
A fost convocat la Cupa Mondiala din Anglia, in 2015, pentru a-l inlocui pe Ovidiu Tonita.
Ne bazam pe Vlad pentru calificarea la cel putin inca doua cupe mondiale in viitor.

El este Stephen Shennan.
De la Rugby League la SuperLiga.
Format ca jucator dupa rigorile rugbyului in XIII, in Noua Zeelanda natala, aripa de 26 de ani a celor de la Timisoara Saracens si-a relansat cariera in Romania dupa ce i s-a terminat contractul cu celebra franciza Warriors.
Are 1,86 m si 86 kg si a debutat anul trecut pentru Stejari direct cu doua eseuri intr-o partida de Rugby Europe Championship cu Portugalia si si-a adus contributia in fiecare meci jucat de atunci.
Ultima partida in tricoul galben cu frunza de stejar a fost victoria impotriva Georgiei din martie in care a suferit o accidentare care il va tine departe de gazon pana spre finalul anului.
Ne dorim sa revina cat mai repede pentru a ajuta echipa prin viteza si cursele sale intr-o noua calificare la Cupa Mondiala.

El este Razvan Ailenei.
Baimareanul de 25 de ani si-a facut debutul pentru Stejari anul trecut la World Rugby Nations Cup cand a bifat prezente in toate cele trei partide din turneu.
Fost capitan al nationalei Romaniei U19 , Razvan are 1,90 m si 105 kg si evolueaza ca flanker sau nr.8 la vicecampioana CSM Stiinta Baia-Mare.
Ne dorim sa-l vedem mai des in randul Stejarilor in perioada urmatoare fiind unul dintre noii jucatori pe care mizam in calificarile la cel putin doua cupe mondiale pe viitor.

El este Valentin Calafeteanu.
Este unul dintre veteranii nationalei Romaniei, bucuresteanul de 32 de ani debutand in 2004 intr-un meci-test cu Japonia.
Multiplu campion al Romaniei cu Dinamo si Timisoara, cel mai bun marcator al SuperLigii in 2011, evolueaza actualmente ca mijlocas la gramada la clubul CSM Bucuresti. La echipa nationala, Cala a mai indeplinit in ultimii ani cateodata si rolul de mijlocas la deschidere. Peste 90 de selectii si peste 200 de puncte marcate in tricoul Romaniei sunt cifre care impresioneaza.
Are 1,82 si 82 kg si deja trei prezente la cupele mondiale din Franta, Noua Zeelanda si Anglia fiind unul dintre cei mai experimentati Stejari.
Se reface inca dupa o accidentare din campionatul intern survenita in luna aprilie si ne dorim sa revina repede si sanatos pe terenul de rugby pentru a ajuta echipa nationala intr-o noua incercare de a ajunge la turneul final din Japonia 2019.

El este Dorin Lazar.
Ieseanul de 27 de ani evolueaza in linia a treia a campioanei Timisoara Saracens. Si-a facut debutul pentru Stejari in 2013 intr-un meci contra Rusiei in IRB Nations Cup si a strans de atunci 16 selectii reusind chiar si un eseu. Ultima aparitie a fost in frumoasa victorie impotriva Georgiei din martie.
La 1,96 si 119 kg, Dorin impresioneaza prin fizicul sau. Este campion mondial divizia a doua cu Romania U20 in 2009 la turneul din Kenia, o ultima performanta remarcabila la nivel de juniori a Romaniei.
E campion al Romaniei cu echipa de club si frate al mai celebrului Mihaita Lazar. Ne bazam pe forta sa si daruirea din teren intr-o noua incercare de calificare la Cupa Mondiala.

El este Valentin Ursache.
Este unul dintre cei mai cunoscuti jucatori romani in activitate.
La 31 de ani, evolueaza in linia a doua sau linia a treia a celor de la Oyonnax, proaspat repromovati in Top 14, campionatul de elita al Frantei.
S-a apucat tarziu de rugby, abia in adolescenta dar alegerea facuta i-a schimbat viata.
Are 1,94 m si 110 kg si a debutat pentru nationala Romaniei impotriva Italiei in 2004. A participat la trei editii ale Cupei Mondiale: in 2007, 2011 si 2015 fiind unul dintre cei mai experimentati Stejari din actualul lot.
Nu a mai participat in ultima vreme la actiuni ale echipei nationale pe fondul unor probleme personale dar il asteptam pe cel poreclit „Ursu” cat mai repede inapoi, sa puna umarul la o noua calificare si sa participe la cea de-a patra cupa mondiala, ceea ce ar insemna o incununare de succes a unei cariere exceptionale.

El este Nicolas Onutu.
Jucatorul cu origini romane a crescut si s-a format in Franta acolo unde evolueaza ca aripa la clubul SC Royannais, in campionatul Federale 2.
Are 21 de ani si este fratele mai mic al lui Julien, cel care joaca pentru nationala Romaniei de rugby in 7.
Nicolas masoara 1,85 m si 88 kg si a fost convocat in premiera pentru Stejari anul trecut, la World Rugby Nations Cup. A strans deja trei selectii in tricoul cu frunza de stejar, ultima convocare fiind in victoria cu Canada din noiembrie.
Se anunta inca de pe acum drept una dintre solutiile de viitor ale echipei Romaniei.

El este Adrian Apostol.
Constanteanul de 27 de ani a debutat pentru echipa nationala in 2011 intr-un meci din turneul IRB Nations Cup.
Are 1,85 m si 84 kg si evolueaza pe postul de aripa de trei-sferturi la vicecampioana CSM Stiinta Baia-Mare. A participat pana acum la doua editii ale Cupei Mondiale, in 2011 si 2015, la ultima, cea din Anglia, reusind sa inscrie doua eseuri in ultima partida a Stejarilor, cea impotriva Italiei.
Isi inscrie frecvent numele in dreptul marcatorilor de eseuri si este unul dintre jucatorii selectionati in mod obisnuit si in echipa nationala de sevens.
Ne bazam pe viteza si forta sa de patrundere pentru o noua calificare la turneul final.

El este Ovidiu Cojocaru.
Are doar 20 de ani si a debutat deja pentru Stejari in meciul impotriva Braziliei din iunie.
Evolueaza pe postul de taloner la vicecampioana Romaniei, CSM Stiinta Baia-Mare si masoara 1,76 m si 100 kg.
Dupa ce a fost convocat in mai multe randuri la loturile de juniori, a ajuns rapid sa faca pasul spre echipa mare. Pascaneanul este una dintre sperantele rugbyului romanesc pe viitor si suntem siguri ca isi va aduce contributia la mai multe calificari ale echipei nationale la cupele mondiale de acum incolo. Ne bazam pe tineretea si pe calitatile sale.

El este Ovidiu Melniciuc.
Jucatorul sucevean de 23 de ani a debutat pentru Stejari in iarna anului trecut intr-un meci impotriva Portugaliei din Rugby Europe Championship si a strans pana acum trei selectii sub tricolor.
Are 1,78 m si 85 kg si evolueaza pentru U Cluj pe postul de mijlocas la deschidere, o pozitie deficitara in ultimii ani in rugbyul romanesc. Melu este un bun executant al loviturilor de pedeapsa, precum si unul dintre putinii specialisti in dropgoal din campionatul intern.
Ne dorim sa-l vedem mai des printre Stejari si suntem convinsi ca isi poate aduce contributia prin viziune si creativitate in calificarile echipei nationale la cupele mondiale in anii care urmeaza.

El este Florin Ionita.
Bucuresteanul de 27 de ani si-a dedicat cariera clubului Steaua, singura echipa pentru care a evoluat inca de la juniori.
Are 1,85 m si 97 kg si evolueaza cu predilectie pe pozitia de centru si din cand in cand si pe cea de aripa. A debutat pentru prima reprezentativa in 2013 impotriva Argentinei Jaguars intr-un meci din IRB Nations Cup si a adunat de atunci 22 de selectii reusind doua eseuri.
Are deja o participare la Cupa Mondiala, mai precis la editia din Anglia in 2015.
Este unul dintre jucatorii pe care ne bazam in incercarea de calificare la o noua editie a Rugby World Cup.

El este Jody Rose.
Jucatorul de origine sud-africana a devenit eligibil pentru nationala Romaniei in 2015, an in care a debutat intr-un meci din Nations Cup. A strans de atunci 12 prezente in tricoul cu frunza de stejar si a reusit doua eseuri.
Are 31 de ani, 1,78 m si 88 kg si evolueaza pentru campioana Romaniei Timisoara Saracens pe postul de uvertura.
Are o experienta bogata in rugby activand 3 ani pentru franciza Golden Lions din tara natala.
Jody are un mod spectaculos de inscriere a incercarilor in terenul de tinta, ultimul exemplu fiind din victoria cu Rusia din aceasta iarna, cand a plonjat in eseu dupa o interceptare si o cursa in viteza.
Suntem siguri ca poate ajuta echipa prin experienta si calitatile sale intr-o noua calificare la Cupa Mondiala.

El este Alexandru Tigla.
Barladeanul de 24 de ani a debutat pentru echipa nationala in noiembrie anul trecut, in meciul-test cu Uruguay.
A mai aparut de atunci in partida de pregatire din februarie cu Portugalia, inainte de startul Rugby Europe Championship 2017.
Are 1,78 si 90 kg si evolueaza ca mijlocas la gramada pentru vicecampioana CSM Stiinta Baia-Mare.
Este unul dintre Stejarii convocati in mod frecvent la echipa nationala de 7s.
Credem ca este una dintre solutiile cele mai bune la numarul 9 si ne bazam pe aportul sau in calificarile la cupele mondiale pe viitor.

El este Dennis Perju.
Jucatorul de 22 de ani s-a nascut in Romania dar a crescut si s-a format in Italia, la Torino si ulterior la echipa de prima divizie L’Aquila, acolo unde a fost coleg si cu alti Stejari: Marius Sarbe, Vlad Badalicescu sau Petru Tamba.
Are 1,88 m si 101 kg si evolueaza pe pozitia de centru la Steaua Bucuresti dar poate indeplini si rolul de aripa.
A debutat pentru Stejari anul trecut intr-o partida cu Uruguay de la World Rugby Nations Cup.
Este unul dintre jucatorii convocati si la nationala de rugby in 7. Avem incredere in Dennis si credem ca este una dintre solutiile cele mai bune pentru viitorul echipei nationale, el putand ajuta la mai multe calificari la cupele mondiale de acum incolo.

El este Florin Vlaicu.
Este o legenda in activitate a rugbyului romanesc. Are 31 de ani si evolueaza pe pozitia de centru la Steaua Bucuresti, dupa ce a indeplinit de-a lungul timpului cu succes si rolurile de fundas sau uvertura fiind ceea ce specialistii in rugby numesc un utility back.
Are 1,86 m si 100 si a evoluat pentru majoritatea echipelor mari din rugbyul autohton avand o scurta experienta si in strainatate, la campioana Italiei, Calvisano Rugby.
Este liderul incontestabil al punctelor marcate in istoria echipei Romaniei si o sa mai ramana in aceasta pozitie inca multi ani de-acum incolo. A depasit deja granita a 800 de puncte si se apropie cu pasi repezi de clubul select al celor doar 5 jucatori cu peste 1.000 de puncte la nivel mondial, clasament condus de celebrul all black Daniel Carter. Este liderul absolut al marcatorilor aflati inca in activitate conducand in acest clasament in fata unor nume celebre ca: Farrell, Halfpenny, Sexton sau Kvirikashvili.
Cel poreclit Americanu’ a debutat pentru Stejari in 2006 intr-un meci cu Ucraina si adunat de atunci 104 selectii in care a marcat 837 de puncte din 11 eseuri, 144 de transformari, 163 de penalitati si 4 drop-goal-uri. Sunt cifre care impresioneaza pe oricine si care il inscriu pe Ame in randul celor mai mari rugbysti din istorie.
A fost salvatorul echipei nationale in multe meciuri de-a lungul timpului, de piciorul sau depinzand victorii istorice. Cateva exemple recente pot fi victoria cu Tonga in 2013, cea cu Canada in 2015 sau victoria de anul acesta cu Georgia.
Ne bazam pe gheata lui de aur intr-o noua incercare de calificare la Cupa Mondiala, cea din Japonia in 2019. Ar fi cea de-a patra pentru el, dupa participarea la editiile din 2007, 2011 si 2015.

El este Gigi Militaru.
Jucatorul de 31 de ani este originar din Valea Jiului si evolueaza ca pilier pentru Timisoara Saracens dupa ce a inceput rugbyul la Stiinta Petrosani.
E campion al Romaniei cu echipa de club si are un fizic puternic masurand 1,80 m si 117 kg.
Are trei aparitii sub tricolor debutand anul trecut in partida cu Namibia de la World Rugby Nations Cup, turneu la care a bifat prezente in toate cele trei meciurile.
Este unul dintre jucatorii pe care ne bazam in incercarea de calificare la Cupa Mondiala din Japonia, Gigi putand contribui prin forta sa la aceasta reusita pe care ne-o dorim.

El este Andrei Iurea.
Are doar 20 de ani si este una dintre cele mai de perspectiva promisiuni ale Stejarilor. La 1,96 m si 105 kg, ieseanul evolueaza in linia a doua sau a treia a vicecampioanei CSM Stiinta Baia-Mare si impresioneaza deja cu evolutiile sale.
Fost component al loturilor nationale de juniori, Andrei a debutat pentru prima echipa a Romaniei anul trecut impotriva Namibiei la World Rugby Nations Cup.
Ne bazam pe tineretea si forta sa la mai multe calificari ale echipei nationale a Romaniei la cupele mondiale pe viitor.

El este Horatiu Pungea.
Jucatorul ardelean de 31 de ani evolueaza ca pilier pentru campioana Romaniei, Timisoara Saracens.
A debutat pentru echipa nationala in 2012 intr-o partida contra Japoniei si a strans 30 de selectii de atunci.
Are 1,88 m si 130 kg fiind o adevarata forta a naturii. Are o experienta importanta, chiar daca s-a apucat tarziu de rugby evoluand de-a lungul carierei la cluburi din campionatele puternice ale Europei: Scarlets, Lyon si Oyonnax.
Horatiu a aparut ultima data in tricoul Romaniei anul trecut in Rugby Europe Championship. Este una dintre solutiile cele mai sigure pentru postul de pilier dreapta si ne bazam pe forta sa intr-o noua incercare de calificare la Cupa Mondiala.

El este Florin Bardasu.
Are 25 de ani si evolueaza ca taloner pentru proaspat castigatoarea Cupei Regelui, CSM Stiinta Baia-Mare.
Originar din Tecuci, sportivul are 1,74 m si 102 kg si si-a facut debutul pentru Stejari anul trecut, intr-un meci cu Argentina XV din cadrul World Rugby Nations Cup la Bucuresti.
A mai aparut de atunci in partida de pregatire cu Portugalia inainte de startul Rugby Europe Championship de anul acesta.
Este unul dintre jucatorii pe care ne bazam in incercarea de calificare la o noua Cupa Mondiala, cea din Japonia 2019.

El este Ionut Balaban.
Crescut la Balabanesti, judetul Galati si format la Barlad, jucatorul de doar 21 de ani evolueaza ca centru pentru clubul bucurestean Dinamo.
Are 1,81 m si 98 kg si si-a facut debutul pentru Stejari anul trecut intr-un meci impotriva Namibiei in World Rugby Nations Cup.
Este unul dintre jucatorii convocati in mod frecvent la echipa nationala de rugby in 7 antrenata de Alexandru Lupu.
Are tot viitorul in fata si ne bazam pe contributia sa in mai multe calificari la cupele mondiale in anii ce urmeaza.

El este Otar Turashvili.
Poate fi considerat un deschizator de drumuri fiind primul jucator naturalizat din istoria echipei nationale a Romaniei si are in piept doua inimi: una de georgian prin tara unde s-a nascut si alta de roman care bate pentru tara de adoptie.
A debutat pentru Stejari in 2012 intr-un meci de la World Rugby Nations Cup contra Uruguay si a adunat de atunci 35 de selectii in tricoul galben cu frunza de stejar dintre care 29 din postura de titular si a reusit sa marcheze 3 eseuri. A participat la o editie de cupa mondiala, cea din Anglia in 2015.
Tura are 1,84 si 118 kg fiind unul dintre greii echipei nationale. Are 31 de ani si evolueaza ca taloner pentru clubul francez Colomiers in Pro D2 fiind coleg cu Macovei si Antonescu.
Ne bazam pe forta si determinarea lui pentru calificarea la o noua editie a Rugby World Cup .

El este Ionut Muresan.
Clujeanul de doar 22 de ani evolueaza in linia a doua a campionilor de la Timisoara Saracens.
Are 1,94 si 108 kg si a debutat deja pentru Stejari in noiembrie anul trecut, in meciul-test contra Uruguay. A mai aparut de atunci in partida de pregatire cu Portugalia de la inceputul anului si in cea impotriva Spaniei din Rugby Europe Championship.
Fost component al loturilor de juniori ale echipei nationale, Ionut a avut convocari si la lotul de rugby in 7.
Este una dintre certitudinile de viitor ale Romaniei la o varsta inca frageda. Avem incredere in forta sa si in dorinta sa de afirmare pentru mai multe calificari la cupele mondiale in anii ce urmeaza.

El este Mihai Dico.
Are 1,86 m si 100 kg si evolueaza pe postul de pilier pentru vicecampioana CSM Stiinta Baia-Mare. Sportivul maramuresean de 30 de ani si-a dedicat toata cariera echipei Zimbrilor.
Fost international de junori, a debutat pentru nationala Romaniei in 2015, intr-un meci impotriva Germaniei, la Heidelberg si a strans 5 selectii pentru Stejari, ultima aparitie fiind in meciul contra Georgiei de la Tbilisi.
De cate ori a jucat, s-a dovedit o solutie viabila si suntem convinsi ca ne putem baza pe contributia sa intr-o noua calificare la Rugby World Cup .

El este Ionut Botezatu.
Sportivul de 29 de ani este nascut la Panciu, judetul Vrancea si evolueaza ca aripa sau fundas la CSM Stiinta Baia-Mare.
Are 1,82 m si 80 kg si este poreclit „Racheta” datorita vitezei sale. Stejarul a debutat pentru nationala Romaniei in 2011, intr-un meci impotriva Germaniei din Cupa Europeana a Natiunilor si a strans de atunci 34 de selectii.
Este multiplu campion al Romaniei cu echipa Zimbrilor si are la activ o participare la Cupa Mondiala din 2015.
Ne bazam pe viteza sa si suntem convinsi ca poate ajuta echipa sa se califice inca o data la turneul final.

El este Silviu Vasiliu.
Are 31 de ani si a inceput sa practice rugbyul in orasul natal, Piatra-Neamt.
Actualmente evolueaza pe postul de pilier pentru clubul Universitatea Cluj.
Are doua aparitii in tricoul galben cu frunza de stejar debutand pentru echipa nationala anul trecut intr-un meci cu Portugalia din Rugby Europe Championship.
Sportivul nemtean de 1,81 m si 120 kg are si o experienta in strainatate evoluand trei ani in Federale 1 pentru cluburile franceze Orthez si Saint Jean D’Angely.
Ne bazam pe forta si experienta sa intr-o noua incercare de calificare la Cupa Mondiala.

El este Mihaita Lazar.
La 30 de ani este cel mai celebru jucator roman aflat in activitate evoluand ca pilier pentru Castres Olympique cu care a iesit campion al Frantei in 2013 si cu care a participat la numeroase partide in cupele europene.
Este unul dintre exemplele frumoase de crestere in cariera, pas cu pas, prin munca si seriozitate: a ajuns in Franta la Saint-Etienne in Federale 1, s-a transferat apoi la Pays D’Aix in Pro D2, iar mai apoi la Castres in Top 14, primul esalon francez.
Este nascut la Iasi si masoara 1,89 m si 120 kg. A debutat in nationala Romaniei in 2008 intr-un meci cu Cehia din Cupa Europeana a Natiunilor. A strans de atunci 56 de selectii in care a marcat doua eseuri. Anul acesta a fost desemnat si capitan in primele meciuri din Rugby Europe Championship prin absenta capitanului Macovei si a vicecapitanului Burcea.
Face parte din aceeasi generatie de exceptie a jucatorilor nascuti in 1986 si are doua prezente la cupele mondiale, cele din 2011 in Noua Zeelanda si din 2015 in Anglia.
Ne bazam pe puterea si experienta sa pentru calificarea in Japonia la Rugby World Cup in 2019.

El este Alexandru Palii.
Jucatorul de 22 de ani este originar din Pascani si evolueaza ca mijlocas la gramada pentru vicecampioana Romaniei, CSM Stiinta Baia-Mare.
Are 1,78 m si 90 de kg si a fost selectionat in reprezentativele de juniori ale Romaniei.
A debutat pentru nationala Stejarilor anul trecut in victoria impotriva Portugaliei din Rugby Europe Championship.
Avem incredere in calitatile sale si suntem convinsi ca poate ajuta echipa intr-o noua calificare la Cupa Mondiala.

El este Vasile Rus.
Este veteranul Stejarilor si va implini 34 de ani luna viitoare. Sportivul originar din Feldru, judetul Bistrita-Nasaud, este capitanul campioanei Timisoara Saracens pentru care evolueaza flanker sau numarul 8.
Are o lunga experienta in spate fiind de-a lungul timpului si capitanul echipei Steaua cu care a castigat Cupa Romaniei si a iesit vicecampion.
Vasi are 1,93 m si 109 kg si a fost desemnat cel mai bun rugbyst din campionatul intern in 2009. A activat timp de patru ani in campionatul francez Federale 1 pentru Mazamet.
A debutat pentru nationala Romaniei in 2007 intr-un meci impotriva Rusiei si a adunat 14 selectii de atunci. Ultima aparitie in tricoul cu frunza de stejar a fost anul trecut, in victoria contra Statelor Unite din noiembrie.
Avem incredere in forta si in experienta sa si suntem convinsi ca poate ajuta echipa intr-o noua calificare la Cupa Mondiala daca se va apela la serviciile sale.

El este Catalin Fercu.
Incheiem astazi prezentarea #sanecunoastemstejarii cu cel mai reprezentativ jucator, poate, al lotului actual al Stejarilor si care tot astazi isi serbeaza ziua de nastere implinind 31 de ani.
S-a nascut si a inceput rugbyul la Brasov unde a deprins tainele acestui sport sub indrumarea profesorului Vasile Soporan.
Are 1,83 m si 87 kg si a debutat in nationala Romaniei in 2005, intr-un meci impotriva Canadei, in acelasi an in care a condus echipa nationala U19 din postura de capitan pana pe locul 7 la Cupa Mondiala U19 din Africa de Sud.
Este unul dintre liderii unei generatii care a facut istorie in rugbyul romanesc (cei nascuti in 1986 sau 1987), a imbracat de 98 de ori tricoul cu frunza de stejar si a inscris 32 de eseuri pentru Stejari fiind detinatorul recordului la acest capitol.
Evolueaza actualmente pe pozitia de fundas la campioana Romaniei, Timisoara Saracens, dar a indeplinit de-a lungul timpului cu succes si rolurile de aripa sau centru pentru echipele Steaua, Arad sau Bucharest Wolves. A evoluat in perioada 2014-2016 pentru gigantii englezi Saracens, actualii campioni europeni.
Stejarul este campion al Romaniei cu Steaua si Timisoara si a fost desemnat cel mai bun jucator roman in 2013. A participat la doua editii ale Cupei Mondiale pana in prezent, 2007 in Franta si 2015 in Anglia.
Este celebru pentru fobia de avion (motiv pentru care a ratat Cupa Mondiala din 2011) dar, mai ales, pentru creativitatea din teren, schimbarile de directie, instinctul de marcator, viteza si viziunea asupra jocului. Ultima prezenta in echipa nationala a fost in martie anul acesta in victoria impotriva Georgiei cand a si inscris un eseu din pasa lui Surugiu.
Ii dorim lui Catalin „La Multi Ani!” pentru ziua de astazi, ii uram multa sanatate si ne bazam pe contributia sa esentiala intr-o noua calificare la Cupa Mondiala, editia din Japonia 2019, la care ne dorim sa fie prezent, chiar daca va fi nevoie sa mearga cu trenul sau cu vaporul.

Hai Romania! Hai Stejarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*