Interviu de Paste cu capitanul Stejarilor, Mihai Macovei

mihai macovei - club 16
Dorind sa facem o surpriza de Paste suporterilor romani de rugby, am realizat un scurt interviu cu Mihai Macovei, capitanul Stejarilor, dupa experienta Cupei Europene a Natiunilor de anul acesta si inaintea turneului din iunie de la Bucuresti. Stilul deschis si direct al lui Mac, specific rugbystilor si increderea in grupul pe care-l reprezinta ne fac sa privim inainte cu speranta unei evolutii cat mai bune a echipei nationale si a unei noi calificari la Cupa Mondiala.

Club 16: In primul rand, multumim ca ai acceptat sa dai acest interviu. In al doilea rand, te-am intreba ce mai faci, cum o mai duci la noul club in Franta?

MM: Cu mare placere,sunt bine ,m-am integrat ,a fost un sezon bun pentru clubul la care activez in prezent, sezonul urmator avem ca obiectiv promovarea in PRO D2.

Club16: Vii dupa un lung sir de personalitati ale rugbyului romanesc care au purtat banderola de capitan al echipei nationale. Ce inseamna pentru tine aceasta postura?

MM: Da, asa este. Sunt onorat si mandru in acelasi timp, nu doar pentru acest titlu de capitan,ci si pentru ca fac parte din echipa nationala ,eu incerc sa ajut echipa cat pot eu de bine, sper sa fie de bun augur si sa avem rezultatele dorite.

Club 16: Cum ai caracteriza prestatia Stejarilor in aceasta editie a Cupei Europene a Natiunilor, cele patru victorii si un meci egal si care crezi ca e nivelul la care am ajuns?

MM: Eu zic ca suntem pe drumul cel bun,de la meci la meci am progresat si asta ne da puterea sa credem in noi pe mai departe.

Club 16: Ce crezi ca aduce in plus noua conducere tehnica a echipei nationale, in frunte cu Lynn Howells?

MM: Sunt antrenori buni care o sa ne conduca catre o noua calificare la Cupa Mondiala.

Club 16: Care este obiectivul Stejarilor pentru urmatoarea editie CEN, in 2014? Calificarea la Cupa Mondiala? Locul I in CEN? Sau ambele?

MM: Bineinteles ca ambele, atat calificarea la Cupa Mondiala, cat si locul 1 in CEN.

Club 16: Am incheiat la egalitate, in martie, la Bucuresti cu rivala traditionala, Georgia? Crezi ca am ajuns deja la un nivel in care sa putem invinge Georgia, dupa cativa ani de dominare a lor sau mai avem de asteptat?

MM: Eu cred ca Romania si Geogia sunt doua echipe, oarecum, la acelasi nivel la momentul de fata. Cu siguranta anul viitor o sa castige echipa care o sa-si doreasca cel mai mult si sper ca aceasta sa fie Romania.

Club 16: Urmeaza turneul IRB din iunie de la Bucuresti si meciurile-test din noiembrie. Ce trebuie sa asteptam de la aceste jocuri?

MM: Asa cum spuneam si inainte, echipa Romaniei se afla pe un drum bun. Trebuie sa ne asteptam la un progres al echipei si la cat mai multe rezultate pozitive, favorabile noua.

Club 16: Ce parere ai de Club 16 – Fan Club Rugby Romania? Ne simtiti prezenta la meciuri? Va ajutam in vreun fel?

MM: Sunt de parere ca existenta acestui club este benefica pentru o mai mare promovare a rugby-ului romanesc, se simte prezenta suporterilor la toate meciurile, fapt care ne ajuta si ne motiveaza bineinteles in timpul meciurilor. Tin sa va multumesc si eu si intreaga echipa pentru asta.

Club 16: Un mesaj de final pentru suporterii romani de la capitanul Stejarilor?

In primul rand mesajul traditional: Paste Fericit! In al doilea rand, imi asum riscul de a ma repeta in ceea ce spun :le multumesc pentru sustinerea si devotamentul lor,le dedicam si lor victoriile noastre, ii respectam si ii asteptam in numar cat mai mare la urmatoarele meciuri.

2 Replies to “Interviu de Paste cu capitanul Stejarilor, Mihai Macovei”

  1. Pingback: Interviu cu Mihai Macovei, căpitanul naționalei de rugby - Sport Local Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*