Interviu Marius Tincu

Marius Matache a realizat pe blogul său un interviu cu Marius Tincu, fostul căpitan al naționalei de rugby a României și fost antrenor al pachetului de înaintare al „Stejarilor” în ultimii ani.

Buna ziua, Marius! Ești unul dintre simbolurile rugbyului românesc, după o carieră frumoasă în acest sport, cu evoluții la cel mai înalt nivel, atât la echipele de club, cât și în tricoul galben cu frunza de stejar al echipei naționale, precum și ca antrenor al României în ultimii ani. O să încep cu o întrebare generică. Ce reprezintă rugbyul pentru Marius Tincu?

Rugbyul este un sport foarte dur, dar este jucat de către gentelmeni, așa cum le place englezilor să spună. Reprezintă și promovează multe valori ale societății (solidaritate, partaj, voință, suferință, victorii, înfrângeri, dăruire și multe altele), care îi ajută pe tineri să devină repere ale societății actuale. Pentru mine reprezintă foarte mult, nu pot eu să dau înapoi cât am primit din partea acestui sport.

Este enorm și nu pot să pun pe hârtie sentimentul de datorie pe care îl am față de acest sport, am reușit să călătoresc în lumea întreagă și am putut să las o urmă cât de mică în trecut. Și asta pentru că istoria ne face să fim puternici și să realizăm succese pentru ca generațiile viitoare să fie mândre când vor pune tricoul cu Frunza de Stejar și vor reprezenta Romania, la orice nivel de joc.

Continuarea interviului o găsiți pe www.mariusmatache.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*