Testele toamnei 2017: Samoa si Tonga

poza reprezentativa noiembrie 2017Iata ca a sosit si momentul meciurilor test de sfarsit de an, din pacate numai doua, insa impotriva unor echipe foarte puternice din emisfera sudica, Samoa si Tonga, lucru care arata progresul evident din ultimii ani al Stejarilor, progres care ne poate duce din nou in Clasamentul mondial World Rugby pe o pozitie neatinsa de mai mult de un deceniu.

Reamintim ca acest clasament mondial a fost inaugurat in 2003 si cea mai buna pozitie a fost atinsa de Stejari in 2003 si 2006, locul 13, iar cea mai slaba clasare a fost in 2009-2011, pozitia 19.

In aceasta toamna vom juca cu numarul 14, Tonga si astazi vom incepe contra numarului 16, Samoa, Romania fiind in acest moment pe locul 15, deci meciuri stranse, importante, atat din punctul de vedere al pozitiei in clasament cat si al experientei acumulate si care in cazul unei victorii va putea crea fundamentul atacarii unei pozitii superioare in acest clasament.

Importanta unei astfel de clasari cat mai bune in principal din faptul ca testele cu echipe importante din rugbyul mondial se programeaza si in functie de acest clasament, prin urmare putem spera la meciuri si mai puternice, menite sa consolideze progresul Stejarilor.

Ne bucuram foarte mult ca aceste teste au inceput cu o intalnire cu suporterii, multumim pe aceasta cale Stejarilor, a fost o seara cu adevarat deosebita si cel mai imbucurator aspect este ca au fost prezenti suporteri care nu au avut ocazia pana acum sa socializeze cu baietii nostri si din acest punct de vedere, acest eveniment a fost un real succes mai ales din perspectiva experientei personale a suporterului obisnuit si speram ca si pentru Stejari a fost o experienta frumoasa.

Revenind la meciul din aceasta seara, Romania va intalni o echipa care incearca sa se regaseasca dupa ce a pierdut toate cele 5 meciuri jucate in acest an. Schimbarea de antrenor dupa meciurile din vara, cand Manu Samoa a pierdut calificarea directa la Cupa Mondiala s-a putut observa in meciul cu Scotia unde insularii au aratat o organizare mult mai buna, un real progres in fazele fixe, in special in tusa si un foarte surprinzator si eficient joc pe inaintare, in special pick’n’go prin care au castigat teritoriu si au pus mari dificultati apararii scotiene, dand ocazia coechipierilor sa atace pe spatii mai mari cu linia de trei sferturi si pase descarcate. Echipa samoana este in crestere evidenta fata de problemele din vara si cu siguranta va cauta cu multa ardoare prima victorie din acest an, blazonul ii obliga sa dea tot ce este mai bun astazi.

In tabara Stejarilor, echipa tehnica a aliniat probabil cel mai bun XV disponibil la acest moment, avand in vedere accidentarile, augmentat cu jucatori tineri si de viitor, precum Simionescu, Muresan, Cojocaru sau Gordas. Unele absente din echipa noastra surprind, precum Poparlan sau Luke Samoa insa am observat ca a aparut in echipa Neagu, care a aratat o forma buna in Super Liga. Nu este prima data cand unele decizii ale echipei tehnice ne surprind si pe noi, suporterii cei mai pasionati, de pilda ne aducem aminte cu placere de toamna trecuta cand tanarul Vlad Popa a avut o evolutie deosebit de sigura in linia de trei sferturi la debut impotriva unei echipe cu pofta de joc pe troacari, Canada. Ne bucura in mod deosebit preocuparea pentru viitor si suntem siguri ca staff-ul a pregatit excelent aceast meci.

In concluzie, Stejarii sunt in fata unui moment decisiv, care ii poate ridica la un nivel superior in clasamentul mondial, va pregati meciurile de calificare la Cupa Mondiala si speram noi va consolida progresul evident al echipei Romaniei din ultimii ani.

HAI ROMANIA! HAI STEJARII! Suntem alaturi de voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*