E timpul sa ne calificam in Japonia si sa pastram Cupa Antim acasa!

Incepem anul tare, cu emotii, pentru ca urmeaza meciurile decisive pentru calificarea la Cupa Mondiala din Japonia. Chiar daca Stejarii pleaca din pozitia de favoriti nimeni nu e calificat deja si adversarii din duelul direct, Spania si Rusia s-au pregatit mai bine ca in anii trecuti.

Incepem campionatul tot cu Germania, un meci pe care anul trecut l-am crezut usor si care ne-a adus o infrangere usturatoare care nu a fost uitata. De data asta misiunea pare ceva mai usoara pentru ca scandalurile dintre Federatia Germana si principalul club, Heidelberger RK au slabit nationala lor semnificativ. Lipsesc de la adversarii de maine jucatori de baza care nu au mai dorit sa raspunda convocarii. In lipsa acestora, internationali din Franta au ales sa se pastreze pentru meciurile importante pentru ei, cele unde pot face puncte, cu Spania, Rusia sau Belgia deci meciul de maine pare usor. Insa doar pare usor, de fapt nu este.

Este foarte important sa castigam cu punct bonus ofensiv si sa aratam faptul ca Stejarii sunt decisi sa nu mai repete greseala de anul trecut cand au subestimat adversarul. Este de asemenea important sa incepem bine pentru ca asta ajuta la moral si atmosfera iar meciurile urmatoare, cu Spania in deplasare si cu Rusia acasa vor fi complicate. Spania este o echipa din ce in ce mai completa iar rusii sunt rodati in Challenge Cup si sunt periculosi in atac.

Ceea ce ne da speranta este ca Stejarii cu siguranta au invatat ceva din incidentul de anul trecut. Echipa convocata este cea mai buna posibila, a revenit Fercu dupa o accidentare pacatoasa, Vali Ursache si Coste au trecut peste problemele personale sau peste accidentari si sunt din nou in lot si Lynn Howells ne surprinde din nou convocand pentru meciuri cu miza un tanar debutant, Boldor. Este probabil cel mai puternic lot pe care l-am adunat in anii de dupa Cupa Mondiala din 2015 exceptand desigur Stejarii accidentati iar asta pentru noi este un indiciu ca Stejarii sunt uniti, ca nu vor lasa nimic la voia intamplarii si ca vor trata fiecare partida cu maxima atentie.

Noi vom fi alaturi de ei fie ca vor juca la Cluj, Madrid sau Buzau. Mai ales la Madrid se vor deplasa multi suporteri si am luat legatura cu romanii din Spania pentru a-i invita alaturi de noi in tribune. Speram ca pentru cateva saptamani sa fim calificati si sa ne pregatim de derbyul cu Georgia. Nu am mai castigat demult la Tbilisi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*