Comunicat Thomas Lievremont


Foto: Daniel Nechita

COMUNICAT DE PRESĂ

Joi 13 decembrie 2018

Înainte de a-mi începe misiunea la echipa națională de rugby a României, comitetul executiv al Federației Române de Rugby și World Rugby îmi validaseră stafful și metodele de lucru.

Cu toate acestea, încă din prima lună de funcționare și în mod arbitrar, președintele Federației Române de Rugby, dl Alin PETRACHE și directorul de performanță al Federației au hotărât să îmi modifice prerogativele privind gestionarea proiectului și componența staffului echipei naționale de rugby a României, fără a fi existat vreo concertare.

Ca atare am propus verbal comitetului executiv ruperea amiabilă a relației noastre de muncă, nemaiavând încredere nici în guvernanța lor, nici în viziunea lor asupra evoluției rugbyului românesc, nici în modul lor de gestionare a resursei umane, după ce explicasem în prealabil aceste lucruri reprezentantului World Rugby.

Ca urmare a acestei propuneri, Federația Română de Rugby mi-a notificat prin e-mail, în data de 5 decembrie 2018, desfacerea anticipată a contractului meu de muncă.

Azi, contest ferm această concediere care a fost efectuată fără motiv legitim și fără respectarea procedurii juridice. Totuși, neavând intenția de a aduce prejudicii rugbyului românesc, și fiind motivat exclusiv de aventura umană și de aspectul sportiv, nu am intenția de a reclama în justiție Federația Română de Rugby, în ciuda numeroaselor sale încălcării ale procedurii pe parcursul acestei perioade litigioase.

Thomas LIEVREMONT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*