HAiLA Madrid!


Club 16 merge la Madrid! Nu puteam lipsi din tribune la un meci de asemenea importanta, asa ca vom fi acolo, alaturi de Stejari, incurajandu-i si sperand intr-o victorie ce ne-ar asigura in proportie de 99% calificarea la Cupa Mondiala din Japonia 2019.
Parte dintre noi am fost sambata in tribunele Cluj Arena si am vazut o victorie a Romaniei cum rar se vede intr-un meci de rugby, 86-5 impotriva Germaniei. Lynn Howells a trimis in teren artileria grea, cea mai experimentata formula a Stejarilor din ultimii ani. Pe langa jucatorii pe care i-am vazut si in vara sau toamna trecuta, au revenit in nationala “francezii” Vali Ursache si Alin Coste dar si pana acum accidentatii Fercu, Shennan sau Calafeteanu. Jucatori mai noi sau mai vechi dar cu destule selectii ca Nistor, Pristavita sau Simionescu, chiar si veteranul Poparlan, nu si-au gasit locul pe foaia de joc, semn ca Romania intra pe gazon hotarata sa nu ia prizonieri. Si exact aceasta s-a intamplat pe parcursul unui meci cu nu mai putin de 13 eseuri, in care terenul a parut o repriza inclinat spre Somes, iar in cealalta spre Feleac. Doua au fost motivele acestei iluzii optice: 1.echipa Germaniei lipsita de mai multe piese grele de la principalul club – Heidelberg, prinse in mijlocul unui scandal intre finantatorul Wild si federatia germana si 2. dorinta imensa de revansa a Stejarilor pentru infrangerea neasteptata de anul trecut. Imaginea iesirii pe targa a capitanului nemtilor in repriza secunda in timp ce, in oglinda, capitanul nostru isi cravasa coechipierii pana in ultimul minut, pana la ultimul eseu, pana la epuizare, ne-a adus aminte de momentele istorice glorioase de la Marasesti, Marasti si Oituz. A fost un spectacol deosebit de agreabil pentru suporterii romani in care jucatorii nostri (atat autohtoni, cat si naturalizati) au zburdat pe tot terenul construind faze care de care mai frumoase. Stadion mare, acustica buna, ne-am facut auziti si noi, urland si cantand. Ne-a placut! Mai ales ca ni s-a alaturat corului si Alin Petrache, presedintele federatiei si ne-am simtit onorati. Singurul regret ramane cel al asistentei de pe Cluj Arena, aproximativ 1500 de spectatori, mult prea putini pentru un stadion atat de mare si pentru o echipa nationala si mai mare. Cu regret constatam ca spectatorii clujeni au preferat caldura si confortul Salii Polivalente in care s-au desfasurat in paralel meciurile de FedCup la tenis fata de frigul arenei clujene si grandoarea unei echipe care nu a dezamagit niciodata.
Cealalta parte a Club 16, ramasa in Bucuresti a urmarit meciul in Fire Club, la locul obisnuit, in compania agreabila a unor suporteri germani aflati la Bucuresti pentru actiunea de promovare a touch-rugbyului organizata de prietenii de la Arlechinii.
Cam atat despre Cluj. Acum ne facem bagajele si ne concentram la meciul care urmeaza: Spania-Romania, duminica, 18 februarie, ora 13:45 (ora noastra).
Afisul oficial

Acesta e meciul cel mai important din aceasta campanie de calificare. Ne-am pregatit din timp, ne-am facut temele, am contactat membri ai comunitatii locale de romani si speram sa fim cat mai multi in tribune in tricouri galbene sau cu un steag tricolor la noi si sa ne facem auziti. Stejarii au nevoie de suportul nostru, mai ales ca spaniolii vin cu multa incredere dupa victoria din prima etapa in deplasarea din Rusia, au convocat si ei tot ce aveau mai bun la dispozitie (in lot sunt foarte multi jucatori care activeaza in primele doua ligi din Franta) si se agata cu totii de aceasta ultima sansa de a ajunge la Cupa Mondiala pe locul Europe1. Federatia spaniola anunta deja ca va fi un record de asistenta, asa ca trebuie sa fim si noi cat mai multi.
Am facut un eveniment pe pagina noastra de Facebook, o sa ne intalnim cu suporterii romani, atat sambata seara, cat si duminica dimineata inainte de meci. Urmariti-ne aici sau pe pagina de Facebook si o sa va tinem la curent cu aceasta actiune si alte surprize.
Hai Romania! Hai Stejarii!
Invingem Spania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*