La rece, romanii au memorie de peste…

La rece, romanii au memorie de peste.
Memoria unui peste tine o secunda.

Stejarii au pierdut partida de la Madrid in compania tarii gazde. Nu a fost un meci oarecare ci meciul de calificare directa la World Cup, „trenul” direct si fara de escala pentru Japonia. L-am pierdut pe cinstite. N-au castigat spaniolii, l-am pierdut noi. Ne-am dorit prea mult iar supramotivarea nu este decat un bagaj cu efecte negative. Urmeaza un drum lung, din halta in halta, platit dublu pret in sudoare si sange. Parca ne este scris ca atunci cand depunem cel mai mare efort acesta sa nu se concretizeze decat daca este platit tributul suferintei. Da, zeii le cer romanilor acest tribut insa nu oricarui roman ci doar celor drepti precum niste Stejari. Ceilalti…nu stiu, nu pot, nu au cum sa stie atunci cand au memoria unui peste. Ei intr-o secunda uita ca au respirat darmite sa tina minte ultimii 5 ani in care aceasi baieti ne-au oferit momente incantatoare la precedenta cupa mondiala, baieti care au urcat Romania de pe locul 18 pe 14 mondial si in anul nu demult incheiat, ne-au adus nu mai putin de 4 trofee printre care si cel de Campioni Europeni.

„Ca pestele in apa” zice proverbu’ iar pentru romanii nostri cu memorie de peste, apa o reprezinta infrangerea. Ei atunci se simt cel mai bine si apar in toata splendoarea insa si de aceasta data, tine doar o secunda.

Pentru Stejari, lacrimile ce au curs ieri, cu demnitate si durere, reprezinta apa care nu este altceva decat sursa vietii, o viata traita sub puterea de a darui totul fara a primii mai nimic.
Eu nu sunt Stejar si am plans. De ce?! Pentru ca nu sunt peste!

Stejari, ne vedem in Japonia! DT

  1. #RamanemUniti

2 Replies to “La rece, romanii au memorie de peste…”

  1. Nu am putut vedea meciul, televiziunile din România, în frunte cu cea națională, fiind de rahat la acest capitol, dar am fost foarte trist când am aflat rezultatul. Am înțeles că spaniolii au prins o zi extraordinară, în timp ce nouă nu ne-a ieșit aproape nimic. Există și asemenea zile. Am ratat o șansă, important e să trecem peste acest moment greu, am mai făcut-o. Va trebui să gestionăm foarte bine tot ceea ce urmează, va fi o campanie deloc ușoară, gândindu-mă mai ales la meciul cu Samoa. Să ne păstrăm luciditatea, să fim conștienți că avem forța și valoarea de a merge în Japonia. Să credem în asta, toți cei care simțim ceva pentru rugby-ul românesc, pentru stejari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*