Dupa Tonga, razboiul frunzelor

Luna Noiembrie, luna de toamna. Semnele sunt peste tot si chiar daca in timpul zilei soarele inca ne rasfata, toamna isi intra in drepturi. Cu totii ne-am fi dorit sa prelungim vara, sa prelungim momentul  IRB Nations Cup, insa natura trebuie sa-si urmeze cursul. 

Totusi, s-a gasit o solutie care a reusit sa intretina caldura din sufletele noastre J

Avem meciuri de rugby si nu orice meciuri. Toate natiunile care au un cuvant de spus in lumea balonului oval, desfasoara in aceasta perioada meciuri test. Batalia pentru a accede in clasamentul IRB sau analizele de joc care sa desavarseasca strategia prin care se va ajunge la cupa modiala si de ce nu, la castigarea ei, nu fac decat sa creasca intensitatea spectacolului oferit suporterilor din intreaga lume.

Ocupand locul 17 in clasamentul mondial, Romania nu putea lipsi din acest regal si mai mult de atat, sa nu profite in a avea un cuvant de spus. Nici nu puteam cere mai mult deoarece jucand acasa, pentru noi suporterii, Arcul de Triumf a devenit locul in care caldura verii inca se mai simte.

Adversarii nostri sunt “atent selectionati” si vin dintr-un clasament in care sunt pozitionati superior noua si cand spunem asta, vorbim de puternicele echipe din Tonga, Canada si Fiji.

Cu toate acestea, debutul a fost pe masura. Sambata  am reusit sa invingem  echipa din Tonga, echipa care la ultima cupa mondiala a invins Franta! Sortii au fost de partea noastra si iata ca “vulturii de mare” pot deveni pasari migratoare: toamna pleaca, invinsi.

Aceasta victorie  ne-a invaluit intr-o multime de stari, de la imensa bucurie descatusata de lunga asteptare a unui astfel de rezultat si pana la mandria de a o impartasi lumii intregi, inclusiv celor care sunt vesnic nemultumiti deoarece, pe vremea lor, bateam Franta! Domnilor, sunt mandru sa va spun ca pe vremea noastra (2013), bateam Tonga!

Vorbim de un rezultat istoric insa acesta trebuie foarte bine gestionat deoarece adversarii din viitorul apropiat nu sunt chiar de lepadat.  Uitandu-ne spre urmatoarele meciuri putem spune ca urmeaza razboiul frunzelorJ

Frunza de stejar urmeaza sa intalneasca frunza de artar (Canada), echipa care este supranumita de catre Club 16, “Taietorii de lemne”. Ne dorim ca  stejarii nostri sa poata provoca un “accident de munca” oricarui drujbist venit de peste mari si tari, ca mai apoi, sa dovedim inca odata in lume ca esenta de stejar este mai tare decat cea a palmierului fijian. Acest vis  poate fi desprins din realitate, poate deveni realitate iar daca este completat de un parcurs impecabil in CEN-ul urmator, vom ajunge in punctul culminant: razboiul contra ferigii, la WRC 2015!

Pana atunci, pas cu pas, vom fi alaturi de stejarii nostri , oricand, oriunde  si ca de fiecare data:

Pentru rugby! Pentru Romania!

 images

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*