Romania A va juca in octombrie cu President XV

#ToamnaSeNumaraBobocii

La jumatatea lunii septembrie am lansat o noua campanie pe pagina de Facebook Club 16, pe care am denumit-o #ToamnaSeNumaraBobocii.
Ideea ne-a venit dupa reactiile pozitive pe care le-am primit dupa ce am prezentat lotul Stejarilor pe tot parcursul verii, in actiunea #SaNeCunoastemStejarii
. Ne-am dat seama atunci ca exista o nevoie acuta de a cunoaste tinerii jucatori, aflati la una sau doua selectii pentru echipa nationala. Si ne-am intrebat: cum ar fi sa prezentam in al doilea pas jucatori foarte buni din campionatul intern sau din strainatate care nu au debutat inca pentru Stejari? Zis si facut! Ne-am luat rolurile lui Lynn Howells, Rob Moffat sau Marius Tincu in serios si ne-am pus pe treaba. Dar pe cine sa alegem?
Anii trecuti misiunea ar fi fost mai simpla, atunci cand selectionata Bucharest Wolves evolua in Challenge Cup an de an si avea cate 6 meciuri pe an, suficiente ca sa vezi la lucru cei mai talentati prospecti pentru echipa nationala. Tot asa, dupa ce Lupii au incetat sa mai existe s-a mai organizat cate un meci sau doua pentru selectionata Romania A, fie cu All Stars (o echipa ce concentra jucatorii straini din Super-Liga) sau cu selectionate din Marea Britanie ca England Counties sau Crawshays Welsh. In ultimul an insa nu am mai avut parte de asa ceva si atunci misiunea era cu atat mai grea, bazata doar pe ce am putut observa la meciurile la care am asistat pe viu sau la televizor.
Atunci am luat decizia sa intrebam suporterii pe pagina noastra de Facebook, iar reactia lor a fost la inaltime. In cateva zile aveam lista deja alcatuita. Iata cum a aratat mesajul initial:

Tara,Tara, vrem Stejari!
In perioada urmatoare o sa cautam impreuna cei mai potriviti jucatori pentru echipa nationala si care nu au apucat inca sa debuteze pentru Stejari.
Asa ca trimiteti-ne propunerile voastre, daca stiti jucatori foarte buni in #SuperLiga sau in campionatele din afara care merita sa debuteze in prima reprezentativa si noi vom face selectia.
Nu avem pretentia ca suntem Lynn Howells si nici Marius Tincu sau Rob Moffat, nici pe departe, dar dorim sa identificam cele mai mari talente, sa alcatuim un lot de 26-30 de jucatori si-i vom face cunoscuti staffului echipei nationale ca propunerile suporterilor de rugby pentru viitorul
nationalei Romaniei. Credem cu tarie ca exista jucatori care merita o sansa in tricoul galben cu frunza de stejar, fie ca e vorba de viitorul imediat sau mai indepartat, fie ca vorbim de prima reprezentativa, fie de Romania A.
Asadar, sa incepem, zicem!

Propunerile au fost multe, venite atat pe comentariile la postarea noastra, cat si pe mesaje private, pe telefon sau prin viu grai. Ne-a fost dificil sa alegem din cele aproape 50 de nume primite un lot de 26 de Stejari dar pana la urma am facut-o si o sa-i prezentam, asa cum v-am obisnuit deja, cate unul pe zi, pana la finalul listei.
I-am dezvaluit pana acum pe: Alexandru Savin, Tudor Butnariu, Gabriel Rupanu, Razvan Ilisescu, Daniel Plai, Adrian Motoc, Vasile Balan, Alexandru Bucur. Urmeaza toti ceilalti. Lista i-am inmanat-o personal lui Lynn Howells cu care ne-am intalnit sambata la Bucuresti. Reactia sa a fost una extrem de deschisa stand de vorba minute in sir despre fiecare dintre jucatorii propusi de noi si facand schimb de impresii. Pe unii ii cunoastea mai bine, pe altii mai putin dar a fost foarte atent la argumentele noastre. Respect, Lynn!

Vestea buna este ca Romania A va disputa la mijlocul lui octombrie un meci cu President XV, prilej pentru antrenorii echipei nationale sa vada la lucru mai multi tineri prospecti dar si Stejari cu selectii mai putine la echipa nationala. Totul in perspectiva celor doua meciuri-test din luna noiembrie pe care Romania le va disputa cu Samoa (18 noiembrie) si Tonga (25 noiembrie) dar si a Rugby Europe Championship de la inceputul anului viitor, competitie decisiva pentru calificarea la Cupa Mondiala din Japonia 2019.

O astfel de partida a mai fost organizata anul trecut in luna mai, cand la Barlad s-au intalnit Romania A si President XV (formata atunci din tineri jucatori remarcati la loturile de juniori ale Romaniei). Multi dintre jucatorii evidentiati atunci au debutat ulterior in prima echipa a Stejarilor la WR Nations Cup sau in testele din noiembrie.

Asteptam cu interes meciul din octombrie si continuam sa prezentam jucatorii din lista pentru ca toamna inca nu s-a terminat, iar #ToamnaSeNumaraBobocii.

Hai Romania! Hai Stejarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*