„Ferocious Romania” da piept cu trifoiul irlandez

Romania - Irlanda
Romania – Irlanda

Romania a debutat miercuri la Cupa Mondiala intr-o partida contra Frantei. Evolutia Stejarilor a entuziasmat fiind una foarte curajoasa si care a surprins atat echipa adversa, cat si asistenta. Oare cati dintre noi se asteptau la o asemenea atitudine in joc sau la atatea realizari tehnice pe teren?

Daca citeai forumurile de specialiate sau comentariile la diversele postari ale federatiei, ai fi inteles probabil ca Franta „o sa ne dea cu terenul in cap”, ca nu avem nicio sansa in fata echipei cocosului galic, ca ai nostri trebuie sa zica „Merci!” daca luam mai putin de 50 de puncte. Ce a urmat a fost, fara discutie, exceptional si aceasta indiferent de rezultatul inregistrat pe tabela la finalul celor 80 de minute ale jocului.

„Ferocious Romania” spuneau comentatorii canalului britanic ITV (cel care detine drepturile de transmisie a competitiei) despre prestatia jucatorilor nostri. Iar statisticile partidei nu fac decat sa confirme acest apelativ: superioritatea clara pe gramezile ordonate, un numar mai mare de turnovers in favoarea alor nostri, posesia Romaniei la peste 45%, acelasi numar de margini castigate pe repunerea adversarului etc. Toti acesti indicatori arata o lupta a Romaniei de la egal la egal cu vicecampioana lumii. Sigur, se gasesc atatia si printre noi care sa faca diverse scenarii: daca Paulica Ion nu ar fi fost eliminat, daca s-ar fi acordat eseu la patrunderea lui Vlaicu, daca am fi nimerit mai multe lovituri la bete, daca, daca, daca…

Ii felicitam pe Stejarii pentru prestatia de miercuri si le multumim ca ne-au dat motive sa ne mandrim cu ei ori de cate ori ne opresc pe strada diversi suporteri de rugby care lauda curajul si atitudinea jucatorilor romani. O importanta carte de vizita pentru Romania in aceste zile aceasta echipa inimoasa a Stejarilor.

Noi, suporterii, ne-am vazut la The Cow, un pub-restaurant din sectiunea food-court a impresionantului mall Westfield de langa stadionul Olimpic. Numerosi suporteri romani au raspuns apelului lansat pe Facebook de a ne intalni inaintea partidei si aceasta a fost o surpriza placuta pentru noi. Sigur, eram un mic lac de culoare galbena intr-un ocean de albastru care scanda „Allez Les Bleus”. Dar, atatia cati am fost, le-am tinut fata, zicem noi, cu brio, asa cum aveam sa o facem si mai tarziu pe stadion. Am impartit fanilor romani tricourile si hanoracele primite in dar de la Bere Stejar carora le multumim si aici, atat lor, cat si celor de la DHL care ne-au facilitat transportul coletelor pana in Anglia. Ne-am pozat, ne-am filmat, am cantat, am baut o bere, doua, trei si ne-am simtit bine. De-acolo am plecat impreuna spre stadion, iar ce a urmat stiti bine.

Astazi Stejarii au un examen cel putin la fel de dificil ca cel de miercuri, partida impotriva Irlandei de pe stadionul Wembley, ora 18.45 (ora Romaniei). La fel de dificil pentru ca Irlanda este detinatoarea titlului „6 Nations”, cea mai importanta competitie europeana, in ultimii doi ani consecutiv. O echipa robusta, foarte puternica, in care forta pachetului de inaintare se completeaza perfect cu viteza si inspiratia unor jucatori pe trei-sferturi ca Simon Zebo sau Tommy Bowe. Irlandezii au schimbat jumatate din echipa fata de primul meci din grupa, la fel am facut si noi.

Echipa trimisa in teren de Lynn Howells, antrenorul Stejarilor, imbina experienta si luciditatea unor Tonita, Ion sau Gal cu dorinta de afirmare si determinarea lui Wiringi, Kinikinilau sau Andrei Ursache. Formula de start este, asadar, una echilibrata si care ne da toata increderea ca o sa putem sa ne luam la tranta, de la egal la egal, cu selectionata trifoiului verde.

Suporterii romani se intalnesc inaintea meciului, ca de obicei, sa puna tara la cale si sa se pregateasca incepand cu ora 14.00 la un food-court din fata Hotelului Premier Inn, chiar pe dreapta la iesirea din statia de metrou Wembley Park.

Adresa locatiei:

Premier Inn London
Wembley Stadium Hotel, 151 Wembley Park Dr, Middlesex HA9 8HQ.

Nu stim cum se va incheia aceasta partida dar ce putem stii sigur este ca noi vom fi acolo, pe Wembley, alaturi de Stejarii Romaniei, pana la capat.

Hai Romania! Hai Stejarii!

One Reply to “„Ferocious Romania” da piept cu trifoiul irlandez”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*