Sambata…o zi speciala!

 

Sambata…o zi speciala! De ce? De ce nu este o Sambata identica cu toate celelalte care au trecut?!

Raspunsul vine de la sine…joaca acasa Echipa Nationala de Rugby! Joaca “Stejarii” si acest lucru este de fiecare data un moment special, este momentul in care simtim ca traim si ca suntem romani! Este momentul in care imnul ne da putere iar “Stejarii” ne dau onoare!

Dincolo de statisticile jocului si de toate problemele noastre, dincolo de falsa imagine pe care o au oamenii despre rugby, un joc dur…avem 80 de minute in care Traim!

Traim in atac, Traim in aparare, Traim in linie, Traim in gramada, simtim Infrangerea si savuram Victoria! Dar…intotdeauna, ne respectam adversarul care nu este altceva decat partenerul cu ajutorul caruia dam viata acestor trairi!

Personal, nu sunt un om al statisticilor, sunt un om al vorbelor…si cu toate astea, nu exista destule cuvinte care sa descrie cu adevarat ceea ce simte un rugby-ist, ceea ce simte un suporter adevarat!

Rugby-ul nu este numai un sport, rugby-ul este un stil de viata, este un cod al vietii la care adera din ce in ce mai multi oameni. De unde stiu?! Simplu, vad!
Vad spaniolii care dau trairile din sangria si coride pentru emotia rugby-ului, vad belgienii dispusi sa renunte la vestita ciocolata pentru dulcea placere a jocului, vad portughezii si rusii care odata ce au gustat din aceste trairi, au devenit “dependenti” si vad georgienii….ii vad cum se ridica dornici de victorie!

In mijlocul tuturor, sunt “Stejarii”! Vitregiti de vremurile financiare, batuti de ploile carcotasilor si amenintati de presiunea clasamentelor! Sunt “Stejarii”, care oricat de greu a fost, au facut pasul inainte! Sunt “Stejarii” care se uita in ochii tai si stii ca indiferent de rezultat, ei oricum vor da totul ! Sunt “Stejarii” pe care numai imnul ii poate face sa planga…sunt “Stejarii”…sunt baietii nostri!

Stam si ne intrebam de unde vine aceasta putere si brusc ne luminam…”Stejarii” au radacini! Puterea vine din radacini si spre deosebire de toti ceilalti, NOI avem radacini !
Noi avem Traditie!
Noi avem Spiritul !
NOI…NE AVEM UNII PE ALTII!

Si atunci…?! Ca de fiecare data, vom fi alaturi de padurea noastra de “Stejari”, brate tari si inimi mari, noi, o “mana de romani” care in baza unui pact pecetluit ochi in ochi si cu o strangere de mana spunem:
ORIUNDE, ORICAND…HAI ROMANIA! HAI “STEJARII” ! HAI BAIETII !

Iar tu cititorule drag, daca te regasesti in aceste randuri vrem sa stii ca e nevoie de tine, sa fi alaturi de noi si unde altundeva decat langa echipa nationala, ca membru in CLUB 16!

Te asteptam!

Un alt suporter

2 Replies to “Sambata…o zi speciala!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*