Romania – Belgia, ultimul meci inaintea finalei cu Georgia

Romania - Belgia afisEchipa Romaniei s-a calificat deja la Cupa Mondiala de anul viitor dupa un parcurs aproape perfect in Cupa Europeana a Natiunilor, in care doar egalul de acasa cu Georgia de anul trecut ne-a impiedicat sa avem doar victorii pe linie. Suntem insa neinvinsi cu doua etape inainte de final, bilant la care nici nu visam anul trecut in februarie, la startul actualei editii.

Astazi Stejarii vor intalni Belgia la Constanta, in ultima partida inaintea confruntarii decisive din deplasarea din Georgia de saptamana viitoare. Meciul de la Tbilisi va reprezenta o adevarata finala a esalonului secund european, georgienii fiind in acest moment in fruntea clasamentului, la egalitate de puncte cu Romania.

Echipa noastra vine dupa victoria cu Spania de la Cluj, o partida cu o a doua repriza entuziasmanta, care a descatusat parca jocul pe trei-sferturi al Romaniei, toate cele trei eseuri fiind marcate de jucatori din acest compartiment: Dumitru si Calafeteanu. A fost, cu siguranta, meciul tinerei aripi Ionut Dumitru, cel care a gasit de doua ori bresa in apararea adversa inscriind doua eseuri spectaculoase. Vali Calafeteanu a reusit si el un eseu frumos, cu o actiune individuala pe langa gramada adversa, revenind astfel cu incercare la echipa nationala, la niciun minut dupa ce a fost mutat pe postul pe care se simte cel mai confortabil, cel de mijlocas la gramada.

Ne bucura cresterea evidenta a nivelului jocului liniilor dinapoi, evolutie care s-a observat in fiecare partida din acest an, pentru ca e clar, ca sa invingem Georgia si sa castigam Cupa Europeana a Natiunilor e nevoie de mai mult decat o prestatie excelenta a pachetului nostru de inaintare, cel care ne-a dovedit de atatea ori ca ramanem una dintre fortele redutabile ale Europei la acest capitol. E nevoie ca jocul pe trei-sferturi sa aduca acel plus care poate face diferenta pentru a te impune si sunt convins ca baietii nostri pot face asta.

Meciul cu Belgia este pentru antrenori un foarte bun prilej pentru a mai testa si regla cate ceva inaintea marii confruntari. In mod normal e o partida in care nu ar trebui sa intampinam mari probleme, diferenta de valoare fiind foarte clara. Atat in XV-le de start al Stejarilor, cat si pe banca vor fi cativa jucatori mai tineri sau care au mai putine prezente la echipa nationala, ceea ce ne bucura, in perspectiva inchegarii unui lot valoror pentru Cupa Mondiala de anul viitor.

Asadar, astazi mergem la Constanta pentru a-i sustine pe Stejari la ultimul meci de acasa din actuala editie a competitiei. Partida va incepe la ora 14.30, pe stadionul Mihai Naca, intrarea fiind libera. Speram ca suporterii de rugby din Dobrogea si nu numai sa vina in numar cat mai mare sa incurajeze echipa Romaniei.

Pentru suporterii de rugby din Bucuresti care nu se deplaseaza la Constanta, James Joyce’s Pub & Restaurant organizeaza o vizionare live in pub-ul din Piata Walter Maracineanu, Nr 1-3, la intrarea in Cismigiu.

Meciul va fi putea fi urmarit pe TVR1 si on-line pe www.rugbytv.ro.

Club 16 – Fan Club Rugby Romania sustine echipa nationala a Romaniei!

Hai Romania! Hai Stejarii!

One Reply to “Romania – Belgia, ultimul meci inaintea finalei cu Georgia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*